Elin Zlatkovic

Elin Zlatkovic

Om mig

Mitt namn är Elin Zlatkovic och är bosatt i Skövde tillsammans med min man Robin och mina två barn Enya och Elliot.

I slutet av 2018 införskaffade jag mig min första riktiga kamera för att ta bättre bilder på mina egna barn. Det visade sig snabbt att jag hade ett öga för fotografering och redigering och fick förfrågningar från både vänner, bekanta och obekanta.

Med min bildstil och med mitt bildspråk vill jag fånga betraktaren genom att stanna upp och reflektera över bilden. Vissa av mina bilder innefattar budskap och samhällsfrågor som jag personligen tycker är viktigt att lyfta fram.

Jag älskar även att skapa barnbilder i miljöer som är fyllda av fantasi och magi, där barnen får vara ute i sitt alldeles egna äventyr.

Det jag brinner mest för inom fotografering är efterarbetet och skapa något helt annat än vad originalbilden visar. För mig är det också viktigt att känna att jag hela tiden utvecklas för att hålla mig driven och motiverad.

Jag startade med att frilansa men gick snabbt över till att starta mitt eget företag! Sommaren 2020 fick jag mitt genomslag med min bild ”Never Underestimate Girl Power” som ledde till ett samarbete tillsammans med Astrid Lindgrens bolag och Rädda barnen för att hjälpa flickor på flykt genom kampanjen ”Pippi of Today”.

År 2020 vann jag näringslivspriset ”Årets Rookie” som utsågs av Nyföretagarcentrum Skaraborg, Företagarna Skövde och Tibro.

Efter att ha mottagit ”Årets Rookie” fick jag även pris som ”Årets unga nyföretagare” i Sverige 2020. Detta pris utsågs av Nyföretagarcentrum Sverige samt Fortnox.

Jag som person är väldigt lättsam och social och jag älskar barn! Barn är det finaste och viktigaste vi har och därför är huvudkaraktärerna i mina bilder mestadels barn.

Det var lite kort om mig och bakgrunden till mitt fotograferande! Har ni några fler frågor eller funderingar så går det jättebra att malla till info@elinzfotografi.se.

Varukorg